Image X of Y | « Előző | Következő »

Coaching

MEGOLDÁSFÓKUSZ, FELHATALMAZÁS, ÖNISMERET

EGY FONTOS SZEMÉLYT ELJUTTATNI ONNAN, AHOL MOST VAN, ODA, AHOL LENNI SZERETNE

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) meghatározása szerint a coaching a személyes és szakmai lehetőségek kiteljesítésére ösztönző, gondolatébresztő, kreatív partneri folyamat a klienssel. Ez az önkiteljesítés a mai bizonytalan és összetett környezetben különösen fontos. A coach az ügyfelet saját élete szakértőjének tekinti, és hisz kreativitásában, erőforrásaiban és egészlegességében. Ezen az alapon a coach felelőssége tehát, hogy

-          segítsen felfedezni és megnevezni a kliens által elérendő célokat és támogassa annak elérésében

-          bátorítsa a kliens önismereti folyamatát

-          segítsen előhívni a kliens saját megoldásait és stratégiáit

-          tekintse a klienst felelősségteljesnek és számonkérhetőnek

 

Ez a folyamat segíti a klienst abban, hogy drasztikusan javítsa a munkahelyi és személyes kilátásait, miközben fejleszti vezetői készségeit és megvalósítja lehetőségeit.

forrás: coachfederation.org

BUSINESS COACHING – FELSŐVEZETŐI COACHING

A felsővezetői coaching a coaching klasszikus formája: négyszemközti ülések, leginkább olyan üzleti témák mentén, mint a vezetés, döntéshozatal, kommunikáció, motiváció, stratégiaalkotás, vagy bármely személyes készség fejlesztése.

CSOPORTOS COACHING

A csoportos coaching nagyon hatékony módja egy kisebb csoport támogatásának céljaik tisztázásában, feladataik rendszerezésében és határidőkhöz rendelésében. Megfelelő intervenciós eszköz lehet egy projekt indításakor vagy bármely változás előkészítésekor.

KÉSZSÉGFEJLESZTŐ COACHING

Gyakran előfordul, hogy egy felsővezetőt, vagy egy gyakorló szakembert csak egy konkrét készség hiánya akadályozza a kívánt siker elérésében, ilyen lehet például a világos, érthető beszéd, vagy az eredményeket bemutató összefoglaló megírása határidőre. Ezekben a helyzetekben az alulfejlett készségekre fókuszáló készségfejlesztő coaching a megfelelő támogatás.